Web Analytics Made Easy - Statcounter

مدیر کل میراث فرهنگی،صنایع دستی و گردشگری استان اصفهان، از مرمت و حفاظت ویژه درختان دیرزیست باغ فین کاشان خبرداد. ۰۹ مرداد ۱۳۹۷ - ۱۱:۵۱ استانها کاشان نظرات

به گزارش خبرگزاری تسنیم از کاشان، به نقل از روابط عمومی اداره  کل میراث فرهنگی،صنایع دستی و گردشگری استان اصفهان، فریدون الهیاری اظهارداشت: درختان دیرزیست باغ فین کاشان نه تنها ارزش تاریخی دارند، بلکه به عنوان نماد باغ ایرانی محسوب شده و ارزش ملی و جهانی دارند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

مدیر کل  میراث فرهنگی،صنایع دستی و گردشگری استان اصفهان،با بیان اینکه در حال حاضر تعداد درختان باغ، بالغ بر 360 اصله درخت کهنسال، 450 اصله درخت جوان، با میانگین سنی درختان قدیمی در حدود 350 سال و ارتفاع 18 تا 22 متر، مجموعه‌ای استثنایی را در بین باغ‌های ایرانی ایجاد کرده است که حفاظت و نگهداری آنها نیاز به تخصص‌و اقدامات ویژه دارد.

به گفته وی همانند انسان‌که با افزایش سن، نیاز به نگهداری و مراقب ویژه دارند، درختان نیز از این امر مستثنی نیستند. به همین لحاظ توانسته‌ایم با همکاری و مساعدت مدیران شهرستان و استان، طرح‌های مهمی را در مورد بازپیرایی، بازسازی و احیای فضای سبز مجموعه تاریخی باغ فین کاشان اجرا کنیم.

الهیاری، چگونگی اجرای عملیات حفاظت و مرمت این درختان را بیان کرد و گفت: با همکاری متخصصان صاحب نظر، کلیه درختان باغ به طور دائم مورد پایش و بررسی دقیق قرار می‌گیرند.

وی افزود: از سال‌های گذشته آسیب‌های ناشی از عوامل جوی نظیر بادهای شدید، بارش‌های سنگین و سرمازدگی خسارت‌هایی را به درختان وارد آورده بود که برخی از آنها می‌توانستند عامل جدی و تهدید کننده‌ای برای نابودی درختان محسوب شوند. به همین دلیل با بهره‌گیری از متخصص گیاه پزشکی، تک‌تک درختان مورد بازدید کارشناسی قرار گرفته و کلیه آسیب‌های ناشی از پوسیدگی‌ها، شکستگی‌ها، حفره‌ها، محل‌های زخم و آسیب‌های مشهود و یا پنهان، کشف و با مواد مخصوص مورد حفاظت قرار گرفتند.

الهیاری اضافه کرد: در سه فاز مختلف، طرح‌های بررسی و ساماندهی فضای سبز باغ فین کاشان را به اجرا در آوریم. خوشبختانه از طریق این طرح‌ها توانسته‌ایم وضع رویشی درختان کهنسال و دیرزیست باغ را که عموما سرو شیراز (کاشی) و چنار هستند، بهبود دهیم.

در پایان عسگری هیات علمی و استاد پژوهش گیاه‌پزشکی، مجری پروژه ترمیم و حفاظت درختان باغ فین کاشان از ارزش معنوی سروهای باغ فین کاشان در بین مجموعه درختان کهنسال و دیرزیست کشور منحصر به فرد گفت و تاکید کرد: این درختان نخبه بوده و با قدمتی بیش از 350 سال توانسته‌اند ناملایمات طبیعی را پشت سر گذارند.که همچون بناهای تاریخی و سایر میراث فرهنگی و ملی، این درختان با غنای ویژه‌ای که دارند نیاز به مراقبت دائمی و ویژه دارند.

باغ تاریخی فین کاشان با مساحت 23 هزار و 700 مترمربع در مجاورت چشمه سلیمانیه، سال 1314در فهرست آثار ملی و در سال 1390 در فهرست یونسکو ثبت جهانی شد.

انتهای پیام/ ع

R7845/P1494/S6,1369/CT12

منبع: تسنیم

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۹۹۳۳۸۴۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مبارزه با طرح آفت جوانه خوار درختان بلوط در فلارد

یونس خلیلی رئیس منابع طبیعی و آبخیزداری فلارد گفت: آفت جوانه خوار بلوط به جان جنگل‌های بلوط شهرستان فلارد افتاده و موجب شده است جنگل بلوط این شهرستان در معرض خطر و آسیب جدی قرار گیرد.

وی افزود: در همین راستا با همکاری اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان، مبارزه با این آفت در شهرستان فلارد از ۱۶ فروردین امسال آغاز شد.

بیشتر بخوانید

تداوم اجرای طرح مبارزه با آفت جوانه خوار در جنگل های زاگرس

خلیلی گفت: طغیان آفت جوانه خوار بلوط باعث کاهش رویش، زوال جنگل، تغییر در زادآوری و توالی و حتی باعث مرگ و میر درختان می‌شود.

وی اضافه کرد: لارو‌های ابتدایی این آفت در اوایل فصل بهار وارد جوانه‌های بلوط می‌شوند و از آن تغذیه می‌کنند در حالی که لارو‌های رشد کرده و بزرگ شده، از برگ‌ها تغذیه می‌کنند تا جایی که درختان در اواخر بهار کاملا عاری از برگ می‌شوند.

خلیلی ادامه داد: برای حفاظت و صیانت از جنگل‌های بلوط، کار مبارزه با این آفت در سطح ۶۶۷ هکتار از جنگل‌های بلوط فلارد در بخش‌های مرکزی و امامزاده حسن با ۴ میلیارد و ۹۰۰ میلیون ریال از محل اعتبارات استانی از ۱۶ فروردین امسال آغاز شد.

باشگاه خبرنگاران جوان چهارمحال و بختیاری شهرکرد

دیگر خبرها

  • شاهکار جدید در پارک لاله؛ برنامه جدید شهرداری در بوستان‌ مملو از درخت | تصویر
  • جمع آوری ۹۰ تن پسماند و نخاله ساختمانی در پویش «مسیرسبز- ایران پاک»
  • مبارزه با طرح آفت جوانه خوار درختان بلوط در فلارد
  • جمع آوری ۹۰ تن پسماند و نخاله ساختمانی در پویش مسیر سبز ایران پاک
  • ۹۰ تُن پسماند و نخاله ساختمانی در استان مرکزی جمع‌آوری شد
  • هشدار نارنجی دشت کاشان در پایان هفته
  • طبقه بندی مشاغل باید به صورت ویژه پیگیری شود
  • این میدان در تهران مسدود می‌شود
  • طبقه‌بندی مشاغل در واحدهای تولیدی زنجان به طور ویژه پیگیری شود
  • بررسی انسداد «میدان جی» در شورای تأمین تهران