Web Analytics Made Easy - Statcounter

مهران سرمدیان روز دوشنبه با اشاره به اهمیت موضوع یادآور شد: باغ جهانی فین در تاریخ ۱۵ آذر ۱۳۱۴ به شماره ۲۳۴ در ردیف آثار ملی قرار گرفت و در سال ۲۰۱۱ به عنوان یکی از ۹ باغ ایرانی در فهرست میراث جهانی یونسکو به ثبت رسید.

وی افزود: بر اساس بند ۱۲ ماده سه قانون اساسنامه وزارت میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری مصوب مجلس شورای اسلامی، یکی از وظیفه‌ها تعیین حریم بناها، مجموعه‌ها، محوطه‌ها و تپه‌های تاریخی ثبت شده و ضوابط خاص معماری و طراحی درون حریم است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

رییس اداره میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری شهرستان کاشان بیان کرد: موضوع تعیین حریم آثار تاریخی از موارد بسیار مهم و حساس در ارتباط با تمامی بناهای تاریخی است اما در مورد آثار ثبت شده در فهرست جهانی اهمیت ویژه‌ای دارد.

وی اضافه کرد: بناهای تاریخی مانند شناسنامه، نشانگر هویت تاریخی هر ملتی هستند که نه تنها برای بازدید و گردشگری کاربرد دارند، بلکه مکان مناسبی برای حفاظت و حراست علمی از اثرهای بی‌بدیل هنری و اسناد، مدارک و اشیای علمی و فرهنگی است که از نیاکان ما به یادگار ماندند.

مدیر پایگاه جهانی باغ موزه فین کاشان نیز ادامه داد: حریم باغ فین در سال ۱۳۵۶ مصوب و بسیاری از جنبه‌های حفاظت از حریم در آن رعایت نشده بود، در حالی که در تعیین خطوط حریم باید نگاهی فراتر از تعیین خطوط بر مبنای ارزش‌های تاریخی داشته و به مواردی مانند خطرهای بالقوه و بالفعل در مقیاس خرد، متوسط و کلان نیز توجه داشت.

سمیه فرهادی اظهار داشت: در همین راستا برای پرونده ثبت جهانی این اثر ارزشمند، دوباره تعیین حریم با در نظر گرفتن همه ارزش‌ها و خطرات انجام شد اما با تاسف به دلیل روند رو به افزایش ساخت و سازها، تغییر در توپوگرافی زمین‌های اطراف، از بین رفتن باغ‌های منطقه فین که باعث آسیب به این اثر ارزشمند می‌شدند و برای اطمینان از حفاظت و صیانت بهتر از مجموعه حریم نیاز به بازنگری دوباره داشت

وی با اشاره به بررسی‌های کارشناسی از نظر حفاظتی، بصری و کاربردی برای تعیین حریم جدید تاکید کرد: پس از ابلاغ تعیین حریم مجموعه میراث جهانی باغ فین کاشان، هرگونه تخریب و دخل و تصرف در محوطه حریم و تخلف از ضوابط حفاظتی مقرر، برابر مواد ۵۵۸ از کتاب پنجم قانون مجازات اسلامی جرم بوده و مرتکبین مشمول مجازات‌های قانونی خواهند شد.

باغ فین با مساحت ۲۳ هزار و ۷۰۰ مترمربع در جنوب کاشان و در مجاورت چشمه سلیمانیه قرار دارد و یکی از زیباترین نمونه های باغ ایرانی به شمار می‌رود اما قتل امیرکبیر (میرزا محمدتقی خان فراهانی)، صدراعظم ناصرالدین شاه قاجار سبب شهرت بیشتر این بنای تاریخی شده است.

این اثر تاریخی شامل اتاق شاه‌نشین، شترگلوهای صفوی، شترگلوی قاجاری، بنای خلوت کریم‌خانی، موزه و ۲ باب گرمابه کوچک و سلطنتی در تعطیلات نوروزی ۱۳۹۸ جزو سه انتخاب نخست گردشگران در کشور برای بازدید بود و در مجموع افزون‌بر ۲۲۷ هزار نفر مسافر داخلی و گردشگر خارجی از آن دیدن کردند.

منبع: ایرنا

کلیدواژه: باغ فین ریاست سازمان میراث فرهنگی صنایع دستی و گردشگری کاشان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۵۳۳۶۳۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مصوبه «تعیین ترکیب اعضای هیأت مرکزی جذب هیأت علمی دانشگاه فرهنگیان» ابلاغ شد

ماده واحده «تعیین ترکیب اعضای هیأت مرکزی جذب اعضای هیأت علمی دانشگاه فرهنگیان» در جلسه ۸۹۷ مورخ هشتم اسفند ۱۴۰۲ شورای عالی انقلاب فرهنگی به‌تصویب رسید که آیت الله سید ابراهیم رئیسی رییس جمهور و رییس شورای عالی انقلاب فرهنگی آن را برای اجرا به وزارت آموزش و پرورش، دانشگاه فرهنگیان و هیأت عالی جذب اعضای هیأت علمی دانشگاه‌ها و مراکز آموزش عالی و پژوهشی ابلاغ کرد.

براساس اعلام شورای عالی انقلاب فرهنگی، متن ابلاغیه ماده واحده «تعیین ترکیب اعضای هیأت مرکزی جذب اعضای هیأت علمی دانشگاه فرهنگیان» که در جلسه ۸۹۷ مورخ ۱۴۰۲/۱۲/۰۸ شورای عالی انقلاب فرهنگی به‌تصویب رسیده است، به شرح ذیل است:

وزارت آموزش و پرورش

دانشگاه فرهنگیان

هیأت عالی جذب اعضای هیأت علمی دانشگاه‌ها و مراکز آموزش عالی و پژوهشی

ماده واحده «تعیین ترکیب اعضای هیأت مرکزی جذب اعضای هیأت علمی دانشگاه فرهنگیان» که در جلسه ۸۹۷ مورخ ۱۴۰۲/۱۲/۰۸ شورای عالی انقلاب فرهنگی و بر اساس مصوبه جلسه ۴۶۶ شورای معین شورای عالی انقلاب فرهنگی به تصویب رسیده است، به شرح ذیل برای اجراء ابلاغ می‌گردد:‌

«ماده واحده - با استناد به بند «ج» ماده ۲ مصوبه سیاست‌ها و ضوابط کیفیت بخشی دانشگاه فرهنگیان (مصوب جلسه ۸۷۹ مورخ ۱۴۰۲/۰۱/۲۲ شورای عالی انقلاب فرهنگی)، ترکیب اعضای هیأت مرکزی جذب اعضای هیأت علمی دانشگاه فرهنگیان به شرح بند‌های ذیل تعیین می‌شود:

الف- اعضای حقوقی:

وزیر آموزش و پرورش (رییس هیأت مرکزی جذب اعضای هیأت علمی دانشگاه فرهنگیان)

رییس دانشگاه فرهنگیان (نایب رییس و دبیر هیأت مرکزی جذب دانشگاه فرهنگیان)

رییس نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه‌ها یا نماینده تام الاختیار وی

دبیر ستاد نظارت و راهبری تعلیم و تربیت شورای عالی انقلاب فرهنگی

دبیر هیأت مرکزی جذب اعضای هیأت علمی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری

رییس دانشگاه تربیت دبیر شهید رجایی

ب- اعضای حقیقی:

اسدالله اسدی گرمارودی

سعید غیاثی ندوشن

سیدنقی موسوی

فهیمه فرهمندپور

فخرالسادات نصیری

تبصره- مدت زمان عضویت اعضای حقیقی ۴ سال است».

سید ابراهیم رئیسی
رییس جمهور و رییس شورای عالی انقلاب فرهنگی

باشگاه خبرنگاران جوان سیاسی دولت

دیگر خبرها

  • جاذبه های دیدنی نیاسر کاشان، کهن باغشهر ایران
  • تعطیلی بناهای تاریخی و جاذبه های گردشگری کاشان
  • اماکن تاریخی کاشان شنبه تعطیل است
  • قصه سنگلج به کجا رسید؟
  • ابلاغ ماده واحده «تعیین ترکیب اعضای هیئت مرکزی جذب اعضای هیئت علمی دانشگاه فرهنگیان»
  • ابلاغ ماده واحده «تعیین ترکیب اعضای هیأت مرکزی جذب اعضای هیأت علمی دانشگاه فرهنگیان»
  • دستگیری دو نفر به دلیل تخلیه نخاله در حریم یک تپه تاریخی در البرز
  • پاسخ میراث فرهنگی به ماجرای «سنگلج»
  • مرگ خاموش تخت جمشید و بیستون
  • مصوبه «تعیین ترکیب اعضای هیأت مرکزی جذب هیأت علمی دانشگاه فرهنگیان» ابلاغ شد