Web Analytics Made Easy - Statcounter

ایسنا/اصفهان رئیس اداره میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری شهرستان کاشان گفت: پایش محله‌های تاریخی باید متناسب با زیست‌بوم همان مکان، قبل از تأسیس اقامتگاه‌ انجام شود و قرار نیست هر خانه تاریخی در بافت تبدیل به اقامتگاه و کافی‌شاپ شود، بلکه کاربری‌های جدید باید مبتنی بر ظرفیت‌های هر محله تعریف شود.

احمد دانایی نیا، امروز(چهارشنبه، ۱۵ تیرماه) در دومین نشست رفع موانع و مشکلات محله‌های تاریخی، اظهار کرد: به منظور شناسایی و رفع مشکلات محله‌های تاریخی کاشان، طرح پایش محله‌ها هر دو هفته یک‌بار توسط‌ اداره میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی شهرستان کاشان انجام می‌شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی افزود: مرمت خانه‌های تاریخی و کاربری برخی از آنها به تأسیسات گردشگری، موجب زنده شدن بافت خواهد شد، اما افراط در این امر، معضلاتی به خصوص برای ساکنان بومی به دنبال دارد که قبل از مرمت و تغییر کاربری، این موارد باید مدنظر قرار گیرد.

به گزارش ایسنا، رئیس اداره میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری شهرستان کاشان، تأکید کرد: بافت تاریخی، زمانی  پویا و زنده می‌شود که ساکنان بومی در آن زندگی کنند و یکی از بهترین راه‌های زنده نگه‌داشتن بافت تاریخی کاشان، احیای خانه‌ پدری است که می‌تواند توسط ساکنان بومی مورد توجه قرار گیرد.

وی گفت: حسن راه‌اندازی خانه‌های پدری در بافت تاریخی، آشتی دوباره اعضای خانواده با خانه اجدادی و تقویت جایگاه خانواده و احیاء سبک زندگی ایرانی و اسلامی است.

دانایی نیا افزود: باززنده‌سازی بافت تاریخی و توسعه گردشگری مکمل یکدیگر هستند. گردشگر مجهولی دارد و می‌خواهد با سفر به مکانی خاص، با فرهنگ، سبک زندگی و مهارت‌های زیست بوم آنجا آشنا شده و ضمن انطباق خود با شرایط جامعه هدف، سبب تداوم حیات فرهنگی - اجتماعی آن محله و شهر تاریخی شود.

همچنین کارشناس فضای سبز مجموعه جهانی باغ فین از اجرای عملیات حفاظت و نجات‌بخشی درختان و ساماندهی فضای سبز این مجموعه تاریخی با اعتباری بالغ بر یک میلیارد و هفتصد میلیون ریال (۱۷۰ میلیون تومان) از محل اعتبارات ملی انجام شده است.

زهره حنطه‌ای افزود: طرح حفاظتی فضای سبز باغ فین از ابتدای دهه‌ ۹۰ آغاز شده و تاکنون به‌صورت مستمر انجام می‌شود.

وی تصریح کرد: وزش بادهای فصلی و محلی که همراه با گرد و غبار است و همچنین موقعیت قرارگیری مجموعه تاریخی باغ فین در کنار آزادراه باعث مسدود شدن روزنه‌های گیاه و اختلال در وضعیت سلامتی گیاه می‌شود.

این کارشناس فضای سبز مجموعه جهانی باغ فین، اظهار کرد: شستشوی درختان کهنسال و مرتفع باغ فین، از جمله اقدامات علمی و اصولی برای حفاظت و نجات‌بخشی فضای سبز این مجموعه است که باید همه ساله و در چند نوبت با استفاده از آب و گاهی صابون ارگانیک پالیزین انجام شود.

وی گفت: زدودن گرد و غبار و باز شدن روزنه‌های گیاه و انجام اعمال حیاتی مثل تنفس و فتوسنتز با کیفیت بهتر، مبارزه با آفات به شیوه‌های غیرشیمیایی و افزایش تأثیر تغذیه درختان از طریق محلول‌پاشی مهم‌ترین محاسن اجرای این عملیات است.

حنطه‌ای افزود: شستشو از سه جهت تاج پوشش و از رأس تا پایین درخت در شب و به مدت حداقل ۳۰ دقیقه برای هر اصله درخت، سم‌پاشی و محلول‌پاشی درختان کهنسال باغ فین از دیگر اقدامات صورت گرفته در طرح حفاظت و نجات بخشی درختان مجموعه جهانی باغ فین است.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: استانی شهرستانها خانه های تاریخی بافت تاریخی فضای سبز باغ فین

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۴۲۵۵۴۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

سفر یک روزه طلاب خراسان جنوبی به بافت تاریخی خوسف/شکوه معماری

به گزارش خبرنگار مهر، علی صالحی صبح پنج شنبه به خبرنگاران بیان کرد: جمعی از طلاب خواهر حوزه‌های علمیه بیرجند و خوسف از ظرفیت‌های گردشگری خوسف بازدید کردند.

رئیس میراث فرهنگی خوسف گفت: این کاروان ۷۵ نفره در سفر یک روزه به این شهرستان از منظر و بافت ۵۰۰ هکتاری فرهنگی تاریخی خوسف، آرامگاه ابن حسام، مزارع کشاورزی، خانه‌های تاریخی دکتر شکوهی و میرزا جعفر، مسجد جامع و دریاچه طبیعی گواب این شهر دیدن کردند.

مسئول میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی شهرستان خوسف افزود: تبیین شاخص‌های مختلف معماری اسلامی، انتقال فرهنگ و هنر منطقه، اهمیت میراث تاریخی و کهن و حفظ و نگهداشت آن از جمله اهداف تورهای گردشگری یک روزه است.

وی گفت: شهر خوسف در ۳۶ کیلومتری غرب بیرجند و در حاشیه کویر لوت قرار گرفته است و به دلیل وجود کتیبه‌های تاریخی کال جنگال در نزدیکی خوسف و وجود محوطه‌های قبل از اسلامی، نشان از قدمت این شهرستان در این دوران دارد.

صالحی افزود: در دوران اسلامی، اوّل بار جیهَانی در اَشکال العالم از خوسف نام برده و می‌نویسد: «شهری خُرد است و در آن بُستان‌های بسیار و زراعت همراه است و عمارت فراوان و آب‌های بسیار.»

وی گفت: حمدالله مستوفی اولین کسی است که در سال ۷۴۰ ه. ق در نُزهه القلوب نام کنونی خوسف را آورده و درباره آن چنین می‌گوید: «خوسف شهر کوچکی است و چند موضع توابع دارد و آب آن از رودخانه باشد و دیه‌ها را آب از کاریز باشد و در آنجا همه نوع محصولی حاصل آید.»

مسئول میراث فرهنگی خوسف گفت: حافظ اَبرو در مورد تعداد دهات، مزارع و موقعیت شهر خوسف چنین نوشته: «بیست قریه و صد مزرعه از توابع خوسف است که بر کنار بیابان است و بر آن طرف بیابان، حدود کرمان است. خَبیص از نواحی آن است و آن را بیابان لوت خوانند و در تابستان از آن موضع نمی‌توان گذشت.

صالحی یادآور شد: بافت تاریخی خوسف که از دوران صفویه به بعد شکل گرفته، نشان از پیشینه عظیم معماری در این شهر دارد. بیشتر آثار معماری فعلی شهر متعلق به دوره صفوی تا قاجار است.

کد خبر 6094885

دیگر خبرها

  • سفر یک روزه طلاب خراسان جنوبی به بافت تاریخی خوسف/شکوه معماری
  • ۶۰ درصد ساکنان جوادیه تهران افغانستانی اند
  • ۱۳ میلیون دلار برای القای تاریخچه ترور و کشتار به ایران و مذهب شیعه | جعل تاریخ در سریال حشاشین
  • ۶۰ درصد ساکنان محله جوادیه تهران افغانستانی هستند
  • تعریف ۷۵ پروژه در قالب ۵۲ تصفیه‌خانه برای ۹.۳ میلیون نفر
  • امانی، عضو شورای شهر: ۶۰ درصد ساکنان محله جوادیه تهران افغانستانی هستند
  • رکورد صدور پروانه در بافت‌های فرسوده شکسته شد
  • رکوردشکنی صدور پروانه در بافت‌های فرسوده
  • احیای خانه های تاریخی با هدف جذب گردشگری در تبریز
  • بافت زنده، ارزشمندوتاریخی شهرندوشن مرمت وبازسازی می‌شود